Peliriippuvuus

Suomalaiset pelaavat paljon rahapelejä. Suurimmalle osalle rahapelit ovat viihdettä tai jopa harrastus. Ehkä haaveena on rikastuminen tai sitten haetaan jännitystä elämään. Pelit voivat myös olla pako arjesta. Peleissä on kuitenkin riski siitä, että pelaaminen muuttuu riippuvuudeksi.

Peliriippuvainen valehtelee pelaamisesta

Niin nurinkuriselta kuin se kuulostaakin, peliriippuvaiselle suurin tappio on itse asiassa voitto. Kun peliriippuvainen voittaa pelissä, se kasvattaa harhakuvitelmaa entistä isommista voitoista. Voittaminen tuottaa euforiaa, kun taas häviö kiristää fiilistä, mistä saavat osakseen myös läheiset.

Pelaamiseen menee entistä enemmän aikaa ja rahaa. Kun aiemmin pelaaminen oli ajanvietettä, siitä on tullut liian vaikeaa lopettaa. Pelaaminen menee työ- ja perhe-elämän edelle.

Pelaamisesta puhuminen voi olla arka puheenaihe. Peliriippuvainen valehtelee pelaamisesta ja siihen käytetyistä rahamääristä. Muut ovat syyllisiä ongelmiin.

Kuinka tunnistaa rahapeliriippuvuus?

Peliriippuvuuden tunnistaminen voi olla vaikeaa. Oireet eivät näy ulospäin, kuten vaikkapa alkoholiriippuvuuden kohdalla.

Hoitoon kannattaa hakeutua, jos:

  • Olet valehdellut läheisillesi siitä, kuinka paljon pelaat
  • Olet käyttänyt pelaamiseen yhä enemmän ja enemmän rahaa
  • Pelaaminen on alkanut haitata arkielämää
  • Omat yrityksesi vähentää tai lopettaa pelaaminen eivät ole onnistuneet

Miten haen apua peliriippuvuuteen?

Vapaalinna tarjoaa terapeuttista keskusteluapua peliriippuvuudesta kärsiville. Yhteydenotto on ensimmäinen askel kohti parantumista.

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä joko oheisella lomakkeella tai sähköpostitse: info@vapaalinna.fi.

Yhteydenottolomake